català
  castellano
english   français
urbancultours home


 
Tour Barcelona jueva

Reconstruint la Barcelona jueva
i la memòria de Sefarad


La vida jueva
durant l'Edat Mitjana va florir a Sefarad com, probablement, en cap altre lloc del món. Els jueus hi estaven totalment integrats, en el Call de Barcelona o en les aljames de Còrdova i Toledo; en els cercles de Càbala de Girona o com a assessors i metges de la cort reial.

Amb l'edicte d'expulsió de 1492, els jueus van haver de triar entre marxar i convertir-se. Alguns d'aquests conversos continuaren practicant la seva tradició d'amagat. Tot i que la major part del llegat jueu es va perdre, podem reconstruir la seva cultura i la seva història caminant pels carrers on aleshores van viure.
(Edicte d'expulsió)

Torna a haver-hi vida jueva plena a Barcelona i altres ciutats, amb celebracions de B'nel mitsvà, Xàbat i les altes festes, la música klezmer o ladina, l'estudi de l'hebreu, i les noves creacions d'art.

A Barcelona, des de 1997, Urban Cultours organitza programes i visites al voltant de la vida jueva passada i present. També ajuda a visitants d'arreu del món mitjançant la planificació d'activitats amb un autèntic contingut judaic.

 
   
Urban Cultours project se suma a les iniciatives
que enriqueixen la nostra cultura i tradició,
contribuint a la continuïtat, el desenvolupament i
la
promoció de la identitat jueva.

 
     
   
Copyright ©2002 DTBlinder; Tots els drets reservats.